Netmore Szórakoztató Portál Poén cuccok, vicces képek és egyebek
Keresés:

Randomizmus

Légzsák
Az éhes kismajom :)
A globális felmelegedés bizonyítékai
Kiakasztva...
Névtábla
Alternatív villamos :)
Tévéző kutya
Hirdetőtábla
Gyerekek a fürdőben
Jég veled MÁV

Hirdetések

Bejelentkezés

Közösség

Szavazás

Hogy tetszik az oldal összességében?

Könyvajánló: Az INTERNET a kockázatok és mellékhatások tekintetében

Az INTERNET

Az alábbiakban Talyigás Judit által szerkesztett könyvet szeretnék bemutatni, amibe több szerző is írt az internet veszélyeivel kapcsolatban.

A könyv címe: Az INTERNET a kockázatok és mellékhatások tekintetében
Kiadó neve: SCOLAR KFT.
Kiadás éve: 2010
Tartalom:

 • Talyigás Judit: Felvezető
 • Csepeli György: Veszélyesen élni? Avagy az internethasználat kockázatai
 • Szabó Endre Győző: A személyes adatok védelmének kérdései a virtuális világban
 • Rácz Bencze: We watch you watch
 • Székely Iván: Kukkoló társadalom - avagy van-e még függöny virtuális ablakunkon?
 • Demetrovics Zsolt-Koronczai Beatrix: Az internetfüggőség néhány pszichológiai vonatkozása
 • Z. Karvalics László: Az univerzális kvantor rémuralma - avagy a veszélydiskurzusok logikai szerkezetéről
 • Talyigás Anikó: Az informatikaoktatás dinamikája
 • Vajda Zsuzsanna: A gyerekek és a számítógép
 • Szabó György: Virtuális világ és valós tér. Utópiák, realitás, veszélyek
 • Turchányi Géza: Tévedések vígjátéka - avagy hány internethasználó is van?

Ajánló:

Manapság már elképzelhetetlen az élet internet nélkül, és amikor internetezünk sokszor észre sem vesszük, hogy milyen veszélyeknek vagyunk kitéve akár mi, akár a gyermekeink. A szerzők ezeket a veszélyeket vették sorra, hogy ezáltal felkészülhessünk rájuk vagy megfelelő óvintézkedésekkel védekezhessünk ellenük. A könyv szóhasználata egyszerű, bárki számára közérthető, így mindenkinek szeretettel tudom ajánlani.

Az írók nemcsak a különféle veszélyeket vették sorra, hanem az ellenük való védekezésről is említést tesznek:

 • Internetes vírusok, amelyek megtámadhatják a számítógépünket, ami ezáltal kezelhetetlenné válhat.
 • Adatok megosztásának problémája: Ahol arról olvashatunk, hogy milyen adatokat érdemes megosztani a közösségi portálokon az ismerőseinkkel, valamint az is nagyon fontos, hogy ezeket az adatokat ne tegyük bárki számára elérhetővé!
 • Az adatkezelési problémákról egy másik oldalt is bemutatnak: "A NAGY TESTVÉR MINDENT LÁT" jelszóval, vagyis a közösségi portálokon megosztott adatainkon keresztül meg is figyelhetnek minket.
 • Ugyanakkor nem csak hivatalos szervek figyelhetnek minket, hanem az emberek egymást is folyamatosan figyelik, manapság már szinte az internetnek élünk, a kapcsolatainkat is ezen keresztül ápoljuk.
 • Ha már a mindennapjainkat az internet előtt ülve éljük, akkor mindenképpen meg kell említeni az internetfüggőséget is, amiről a szerzők szintén említést tesznek.
 • Az internet veszélyeinek nem csak a számítógépünk, vagy akár mi, hanem gyermekeink is ki vannak téve, ami ellen megfelelő informatikai oktatással lehet felkészülni, ugyanakkor a gyermekeink már beleszülettek ebbe a virtuális világba, és a számítógép valamint az internet használata mindennapi használati eszközükké vált.

Az utolsó két fejezetben arról olvashatunk, hogy vajon milyen veszélyeket tartogat majd a jövő felhasználói számára az internet, valamint arról is olvashatunk, hogy egész pontosan hány internethasználó is van ma Magyarországon. Ez utóbbi megállapítása kissé nehézkes, ugyanis ma már egészen sokféle módon lehet az internetet elérni: nem csak kényelmesen az otthoni gépünk előtt ülve, hanem akár internet-kávézókban, e-magyarország pontokon, iskolákban, ismerősöknél, rokonoknál, sőt ma már egyre többen interneteznek az okostelefonjaikon keresztül. A különféle statisztikai adatbázisokból azonban nagyjából ki lehet szűrni, hogy valójában ma hányan internetezhetnek Magyarországon.

Összességében meleg szívvel ajánlom ezt a könyvet azok számára, akik nem szeretnének az internetfüggőség csapdájába beleesni, valamint szeretnék megvédeni az adataikat valamint a számítógépüket a különféle veszélyektől. Ezen kívül azoknak is ajánlom, akik mindezen problémáktól a gyermekeiket is szeretnék megóvni, vagy csak egyszerűen érdekli, hogy mik is lehetnek pontosan ezek a "kockázatok és mellékhatások".

A könyv akár a Libri webáruházából is megvásárolható:
Az INTERNET a kockázatok és mellékhatások tekintetében

Lapletöltések száma: 230948